sfilogc.gif (17636 bytes)
Auteur in de klas
1/1A/L ,1/1A/M ,1/1A/H
Patrick Lagrou
Inleiding - Lezing - Plastisch werk - Toneel
  Inleiding
Met onze lerares Nederlands zijn we naar de ICT-klas gegaan en hebben we alle kamers van het Kraaiennest bezocht, dat is de website van Patrick Lagrou. Meer over die website vind je op de webpagina Lezing.
 
Over het project
"Auteur in de klas"
Didactische beschouwingen
In de lessen Nederlands en Plastische Opvoeding hebben wij, 112 eerstejaars van het Sint-Franciscusinstituut in Poperinge, gewerkt rond boeken van Patrick Lagrou.

We hebben scènes uit boeken plastisch uitgebeeld. En we hebben fragmenten tot toneel verwerkt en gespeeld. Op deze multimediale website presenteren we ons werk.

We hebben ons werk ook getoond aan de auteur. Op maandag 12 februari was Patrick Lagrou te gast in onze school.


Lezing

RealPlayer 8 vereist

  Plastisch werk
1/1A/L en 1/1A/M

Nederlands
Mevr. Mariette Top
Plastische Opvoeding
Mevr. Marie Jeanne Lammertyn
ICT-ondersteuning
Bernard Pouseele

Wij hebben boeken van Patrick Lagrou gelezen en in de lessen Nederlands besproken. Per groep hebben we een scène uit een boek gekozen en in de lessen Plastische Opvoeding hebben wij die scènes plastisch uitgebeeld. Bij het bezoek van Patrick Lagrou hebben wij onze werkjes tentoongesteld. Van ieder groepje heeft iemand het werk aan de auteur voorgesteld.

We hebben digitale foto's van onze werkjes in webpagina's ingevoegd. Als je de muis over een foto beweegt, wordt in een venster de materiaalbeschrijving weergegeven. En we hebben RealAudio clips toegevoegd waarin ieder groepje vertelt waarom ze precies die scène uitgekozen hebben.


Plastisch werk

RealPlayer 8 vereist

  Toneel
1/1A/H

Nederlands
Mevr. Ann Van Loo
Plastische Opvoeding
Mevr. Marie Jeanne Lammertyn
ICT-ondersteuning
Bernard Pouseele

Wij hebben in de lessen Nederlands fragmenten uit twee boeken als toneelfragmenten herschreven. In de lessen Plastische Opvoeding hebben we gewerkt aan de kostumering en de decors.

Toen Patrick Lagrou op bezoek kwam hebben we die toneelfragmenten opgevoerd. Voor het fragment uit het "Sterrenkind" hebben we met veel rekwisieten de kerstsfeer proberen op te roepen. En voor het fragment uit "De wraak van de mummie" waren vier van ons helemaal als mummie verkleed! Op deze webpagina's vind je digitale foto's van ons optreden. En je kunt de fragmenten als RealAudio clips beluisteren.


Toneel

RealPlayer 8 vereist

Reacties: e-mail
 
RealPlayer 8 vereist