LESPAKKETTEN op basis van de WEBSITE van P.L.

 

1. Het kraaiennest van Patrick Lagrou:

Dit pakket is werkelijk het neusje van de zalm. Het is het beste wat ik tot nu toe ben tegengekomen. Dat kan ook moeilijk anders. Het wordt aangeboden door 'Anywize.net', een digitaal edu-crea-tief netwerk, gedragen door actieve leerkrachten. Je kunt het gemakkelijk van het net downloaden.

VOOR MEER INFO: KLIK HIER

 

2. Jeugdauteurs op het internet:

Deze zoekopdrachten zijn van de hand van de heer Hans Maton, leraar Nederlands aan de Middenschool Sint-Rembert te Torhout. De oefeningen kunnen worden ingevuld door leerlingen van het 6de leerjaar of het eerste jaar van de middelbare school. De heer Maton heeft ze mij gratis ter beschikking gesteld, zodat ook andere leerkrachten ze kunnen gebruiken.

VOOR DE OPDRACHTEN: KLIK HIER

 

3. www.patricklagrou.be:

Deze zoekopdrachten zijn van de hand van mevrouw Mia Ingelaere, lerares aan de Vrije basisschool Lyceum-Heilige Familie te Ieper. De oefeningen kunnen worden ingevuld door leerlingen van het 4de tot 6de leerjaar. Mevrouw Ingelaere heeft ze mij gratis ter beschikking gesteld, zodat ook andere leerkrachten ze kunnen gebruiken.

VOOR DE OPDRACHTEN: KLIK HIER

 

4. Oefeningen om een website te leren verkennen:

Deze oefeningen heb ik enkele jaren geleden gemaakt. Ze kunnen worden ingevuld door leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs. Elke leerkracht mag deze oefeningen gebruiken.

VOOR DE OEFENINGEN: KLIK HIER

 

NAAR HET KRAAIENNEST