Het monster uit de diepte, het 5de boek van jeugdschrijver Patrick Lagrou

Het monster uit de diepte

 

 

 

dolphin_computer_md_blk.gif (16782 bytes)

 

 

Even een voorsmaakje van de tekst?

Wat er vooraf gebeurde: de lang verwachte aardbeving slaat eindelijk toe. Marijn en Talitha worden achtervolgd en vluchten doorheen een reusachtig aquarium met gigantische glazen wanden...

     Toen rommelde het opnieuw. Talitha en Marijn waren al bijna aan het einde van de tunnel. Met een schok kwam de roltrap tot stilstand. Ze hoorden een hels gekraak. Aan de andere kant van de tunnel hadden de wanden het begeven. Het water gulpte naar binnen.
      'Rennen voor je leven!' brulde Marijn. Hij keek nog een keer achterom en zag hoe de vijf bewakers door het woeste water werden meegesleurd. Gelukkig hadden hij en Talitha nog een kleine voorsprong. Toen ze de glazen kinkhoorn bereikten, waren ze al nat tot boven hun knieën. Terwijl de tunnel volliep met schuimend water en haaien, renden ze naar boven. Het viel hen onmiddellijk op dat er ook hier water naar beneden liep. Eenmaal in de ronde zaal wachtte hen een verrassing. De grote, glazen diamant was op diverse plaatsen opengebarsten en leeggelopen. De inktvis was verdwenen.
      'Nog één die de vrijheid heeft gekozen,' riep Marijn.
      'Hopelijk komen we hem niet tegen,' reageerde Talitha.
      Kort daarop bereikten ze de lange, brede gang met het kunstmatige koraalrif. Ook hier sijpelde het water al op vele plaatsen door. Toch schonken ze er nauwelijks aandacht aan. Met hun hoofd zaten ze al een eind verderop. Ze begaven zich immers naar de gevaarlijkste doorgang die nog op hun weg lag: de donkere tunnel onder het aquarium van de witte haai.

octopus_swimming_lg_clr.gif (27241 bytes)octopus_swimming_lg_clr.gif (27241 bytes)octopus_swimming_lg_clr.gif (27241 bytes)octopus_swimming_lg_clr.gif (27241 bytes)octopus_swimming_lg_clr.gif (27241 bytes)

Hoe is het boek ontstaan?

05dia1.jpg (9446 bytes)Op aanvraag.  Door het succes van 'Het Dolfijnenkind' kreeg ik stapels brieven binnen.  Vele lezers hadden zo van het boek genoten dat ze er een vervolg op wensten.  Dezelfde wens kwam naar voren tijdens de lezingen die ik in scholen en bibliotheken gaf en tijdens signeersessies.  Aanvankelijk dacht ik er niet aan om Marijn en Derby een nieuw avontuur te laten meemaken . Maar het lezerspubliek wist me uiteindelijk te overtuigen.  Ik beloofde er diep over na te denken.  Pas als ik een onderwerp vond dat minstens een even goed boek als 'Het Dolfijnenkind' zou opleveren, zou ik eraan beginnen.  Toen dacht ik aan duiker in bluehole.jpg (13079 bytes)de beruchte blauwe gaten van de Bahamas. bluehole.jpg (9885 bytes)Tijdens de twee jaren die ik op Long Island doorbracht, dook ik in tientallen van die putten.  Ik verkende, bestudeerde en filmde ze.  Zij moesten, het decor van het nieuwe verhaal worden.  Drie jaar na 'Het Dolfijnenkind' was het zover.  'Het Monster uit de Diepte' lag in de boekhandel. Een goed jaar later was het al aan zijn derde druk toe en werd het op zijn beurt door de Kinder- en Jeugdjury bekroond.

Patrick Lagrou.

Voor meer info over BLAUWE GATEN: KLIK HIER

crocodile_big_bite_lg_clr.gif (20949 bytes)crocodile_big_bite_lg_clr.gif (20949 bytes)crocodile_big_bite_lg_clr.gif (20949 bytes)crocodile_big_bite_lg_clr.gif (20949 bytes)

5krant1.JPG (152529 bytes)

shark1_lg_clr.gif (11580 bytes)shark1_lg_clr.gif (11580 bytes)shark1_lg_clr.gif (11580 bytes)shark1_lg_clr.gif (11580 bytes)

Wat vonden de volwassenen van dit boek?

'Het is een zeer spannend jeugdboek dat ook de thema’s vriendschap en beschermde diersoorten behandelt.' Een verslaggever in ‘Kik’.'

'Het is een avonturenboek dat in zestien hoofdstukken chronologisch wordt opgebouwd. De spanning wordt er goed ingehouden en als lezer volg je de gedachten en gevoelens van Marijn. Je krijgt ook een goed beeld van het diepzeeduiken, de bescherming van de bedreigde diersoorten en de machtstrijd en het geld dat daar dikwijls komt bij kijken. Ook lezers die ‘Het Dolfijnenkind’ niet gelezen hebben, kunnnen dit boek volledig begrijpen. Het zal hen misschien zodanig aanspreken dat ze ook ‘Het Dolfijnenkind’ willen lezen.' Hilde Umans in ‘Klapper’.

'Met ‘Het Monster uit de Diepte’ scheert de auteur andermaal hoge toppen. Het boek is één van de weinige gevallen waar een vervolg (minstens) het eerste deel evenaart.' Jeroen Decuyper.

dolphindefender_lg_clr.gif (26159 bytes)

Wat vond de Kinder- en Jeugdjury van

'Het Monster uit de Diepte'?

'Spannend, spannend en nog eens spannend. Je kon gewoonweg niet stoppen met lezen. Als ik Marijn was, zou ik al drie hartinfarcten hebben opgelopen.'

'Het is een heel mooi boek. Het verhaal is goed gevonden, vooral dat met die roze dolfijn. Het eerste boek over Marijn heb ik nog niet gelezen, maar ik ga het vast en zeker eens opzoeken in de bibliotheek.'

'Patrick Lagrou mag nog meer van die boeken schrijven omdat het goede boeken zijn. Maar ook omdat men ze gemakkelijk kan lezen, ik bedoel jong en oud.'

'Het boek is een zeer geslaagde opvolger voor 'Het Dolfijnenkind''

'Ik heb uit zijn boek veel geleerd over duiken en de onderwaterwereld.'

'Dit is het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb. Ik hou zelf heel veel van dolfijnen en soortgenoten.'

'Ik hou eigenlijk niet van fantasierijke boeken, maar dit was fantastisch.'

'Het is een zeer mooi boek. Ik vind het fijn dat hij echte dingen gebruikt.'

'Patrick Lagrou schrijft heel goede boeken, legt alles goed uit en het boek is nooit saai.'

'Het avontuurlijke primeert maar er is ook plaats voor het geheimzinnige van de cultuur op de Bahamas en de natuur.'

'De gebeurtenissen in het Marinarium zijn heel spannend; die scènes deden me even denken aan Jurassic Park.'

 

dolphin_computer_md_blk.gif (16782 bytes)

 

En hoe vonden jullie 'HET MONSTER UIT DE DIEPTE'?

KLIK HIER om je eigen mening weer te geven

KLIK HIER om de mening van anderen  te lezen

 

 

 

Terug naar de BIBLIOTHEEK