2007 = Jaar van de Dolfijn

Van 10 tot 17 oktober 2007 = Week van de Dolfijn! (Ook op jouw school???)

 

Patrick Lagrou
is peter van de campagne!

 

Elk jaar komen honderdduizenden dolfijnen om!

Velen daarvan onnodig.

Sommige soorten dolfijnen worden zelfs met uitsterven bedreigd!

Daarom is 2007 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Jaar van de Dolfijn. Op 17 september heeft Prins Albert II van Monaco dit bekend gemaakt.

Wereldwijd worden hele groepen dolfijnen bedreigd door verstikking in visnetten, vervuiling, habitatverlies, scheepvaart en marinesonar. Ook op onze stranden spoelen steeds meer dieren dood aan.

Geen leuke ontmoeting!

Patrick Lagrou bij een gestrande bruinvis. Dit is een neefje van de dolfijnen, waarvan er nog veel in de Noordzee leven. Toen het aanspoelde, was dit zeezoogdier reeds gestorven. Deze foto werd op 24 februari 2007 genomen op het strand van De Panne, niet ver van de Franse grens.

Dolfijnen zijn hoogontwikkelde dieren. Er zijn voorbeelden bekend dat dolfijnen mensen in nood redden. Wij willen nu dolfijnen redden van een gruwelijke dood.

 

Dolfijnenslachting in Japan

In dat land worden er elk jaar meer dan 23.000 dolfijnen op een afschuwelijke manier afgemaakt. Ook dit jaar zullen van oktober tot maart weer heel wat van deze dieren op een uiterst pijnlijke manier worden afgeslacht. Dan zal de zee weer rood zien van het bloed!

Het vlees van deze dolfijnen wordt daarna in de winkels te koop aangeboden. De Japanse overheid doet geen enkele moeite om aan die gruwelijkheden een einde aan te maken!

Voor meer info: KLIK HIER

 

 

Om deze afschuwelijke daden aan de kaak te stellen, heeft Patrick Lagrou begin dit jaar speciaal daarover een boek geschreven.

 

In juni verschijnt er in de reeks van 'Het dolfijnenkind' een gloednieuw verhaal: 

RED DE DOLFIJNEN!

 

Hierin nemen Marijn en zijn vader het op tegen Japanse vissers die hele groepen van deze dieren proberen af te maken. Voor meer info: KLIK HIER

 

Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar de dolfijnen!


Op 25 augustus is er ook nog een grote dolfijnendag met Patrick Lagrou
Voor meer info:
KLIK HIER

 

Laat de dolfijnen niet stikken!!!