Welkom in de wereld van het dolfijnenkind !

Dit is de wereld van het dolfijnenkind

 

 

finanglright.gif (9084 bytes)finanglright.gif (9084 bytes)finanglright.gif (9084 bytes)

 

 

DK serie.jpg (47978 bytes)

De nieuwe reeks van het 'Dolfijnenkind'

 

caribnsea.gif (8590 bytes)

 

Van 'Het dolfijnenkind' zijn,

REEDS MEER DAN  130.000 EXEMPLAREN VERKOCHT !

Van de hele reeks zijn,

REEDS MEER DAN  300.000 !

 

finanglright.gif (9084 bytes)

 

DE GESCHIEDENIS VAN HET DOLFIJNENKIND

 • - eind 1990: Patrick Lagrou schrijft zijn eerste jeugdboek, 'Het dolfijnenkind'.
 • - 1991: een jaar lang zoekt hij vruchteloos naar een uitgever.
 • - voorjaar 1992: het verhaal wordt uiteindelijk uitgegeven door de Vlaamse uitgeverij Clavis.
 • - juli 1992: verschijning van de eerste druk van 'Het dolfijnenkind'.
 • - najaar 1992: de allereerste recensie (in de krant 'Het Volk') is ronduit vernietigend.
 • - 1993: het boek wordt in dat jaar niet minder dan drie keer herdrukt.
 • - 1994: 'Het dolfijnenkind' wordt bekroond door de Vlaamse- Kinder en Jeugdjury.
 • - 1995: het eerste vervolg 'Het monster uit de diepte' verschijnt.
 • - 1996: beide boeken worden herdrukt.
 • - 1997: 'Het monster uit de diepte' wordt op zijn beurt bekroond.
 • - 1998: Patrick schrijft een nieuw vervolg: 'De poorten van Atlantis'.
 • - 1999: 'Het dolfijnenkind' verschijnt in de serie boekentoppers van de Nederlandse uitgeverij Malmberg.
 • - 2000: Ook 'Het monster uit de diepte' wordt bij Malmberg gepubliceerd; de oplage bedraagt meer dan 75.000 exemplaren.
 • - februari 2001: Patrick Lagrou legt de laatste hand aan het nieuwste vervolg 'De schat van de boekaniers'.
 • - september 2001: Patrick Lagrou en de redactie van Clavis bereiden een jubileumboek voor.
 • - oktober 2001: 'De schat van de boekaniers' ligt in elke boekhandel.
 • - najaar 2002: Marijke Meersman tekent een nieuwe kaft voor 'Het dolfijnenkind'.
 • - voorjaar 2002: Patrick Lagrou herwerkt het boek.
 • - zomer en najaar 2002: de (officiŽle) 15de, 16de en 17de druk van 'Het dolfijnenkind' met de nieuwe kaft verschijnen. Die opeenvolgende drukken zijn vooral het gevolg van het succes van dit boek in Nederland.
 • - december 2002: 'Het dolfijnenkind' wordt vertaald in het Deens en verschijnt in 2003 in Denemarken. Dit is dan ook de eerste vertaling van dit boek, ťn van een werk van Patrick Lagrou.
 • - mei 2003: Patrick Lagrou vertrekt op reis naar Zuid-Amerika. Daar vat hij het plan op om een nieuwe reeks van vijf verhalen te schrijven.
 • - het jaar 2004: er zijn ernstige plannen om 'Het dolfijnenkind' te verfilmen. Die slorpen zoveel tijd op dat Patrick Lagrou dat jaar geen enkel boek schrijft.
 • - voorjaar 2005: de filmplannen vallen jammer genoeg in het water.
 • - september 2005: het nieuwste vervolg ziet het daglicht: 'Verdwenen in de Sargassozee'. Vanaf nu zal er elk jaar een nieuw vervolg verschijnen.
 • - juni 2006: 'Offer in de Andes' in de nieuwe reeks van vijf ziet het daglicht.
 • - januari 2007: JAAR VAN DE DOLFIJN! Patrick Lagrou aanvaardt het peterschap.
 • - juni 2007: 'Red de dolfijnen!' ligt in de boekhandel.
 • - zomer 2007: 'Worden dolfijnen verliefd?' wordt het eerste informatieve boek van Patrick Lagrou voor de jeugd.
 • - najaar 2007: verschijning van de 25ste druk van 'Het dolfijnenkind'.
 • - winter 2007: de hele reeks wordt voor de tweede keer in een nieuw kleedje gestoken. Deze keer geen tekeningen meer, maar leuke foto's.
 • - voorjaar 2008: 'Dolfijnen vrij!' wordt gepubliceerd.
 • - najaar 2008: 'Het dolfijnenkind' is vertaald in het Engels en wordt onder de titel 'Born among the Dolphins' (Geboren tussen dolfijnen) te koop aangeboden op de Amerikaanse en Canadese markt.
 • - zomer 2009: de reeks van het Dolfijnenkind gaat van start in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Duitse titel van het boek luidt: 'Sturmwarnung!' (Stormwaarschuwing!). De reeks krijgt de naam van: 'Delphineninsel' (Het eiland der dolfijnen).
 • - winter 2009: 'Dans van de roze dolfijn' wordt het negende boek in de serie.
 • - winter 2010: 'Das Monster aus der Tiefe' (Het monster uit de diepte) verschijnt in het Duitse taalgebied.
 • - zomer 2010: Idem voor 'Der Fluch von Atlantis' (De vloek van Atlantis). Ondertussen wordt de serie alsmaar populairder bij de jeugd in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
 • - najaar 2010: Patrick Lagrou stelt 'De grote storm' aan de pers voor. Dit boek wordt het ultieme vervolg op de reeks van het 'Dolfijnenkind'.
 • - begin 2011: 'Het Dolfijnenkind' komt nu ook in het Frans uit.

En ondertussen blijft 'Het dolfijnenkind' maar verkopen en gelezen worden...

 

caribnsea.gif (8590 bytes)

 

1. HET DOLFIJNENKIND (12+ , 1992)

Bekroond door de Vlaamse Kinderjury in 1994

Als Marijn op een dag met school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Zonder erbij na te denken, duikt hij in het water en zwemt met de dolfijnen, alsof hij nooit anders heeft gedaan. Als zijn moeder hoort wat er is gebeurd, vertelt ze Marijn een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Daarna vertrekken ze samen naar de Bahama's waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Hun zoektocht naar de waarheid kan beginnen.

finanglright.gif (9084 bytes)

2. HET MONSTER UIT DE DIEPTE (12+ , 1995)

Bekroond door de KinderJury Limburg in 1997

Marijn woont al een paar jaar op Long Island. Op dit Bahamiaanse eiland wordt de rust maar zelden verstoord. Tot er op een dag een wetenschappelijke expeditie arriveert. Een nogal zonderlinge professor wil er de mysterieuze blauwe gaten bestuderen en Marijn mag samen met zijn dolfijn Derby meehelpen. Maar als blijkt dat er zich in die diepe gaten een vreemd wezen schuilhoudt, begint voor Marijn een gevaarlijk avontuur.

finanglright.gif (9084 bytes)

3. DE POORTEN VAN ATLANTIS (12+ , 1998)

In een lagune op Long Island raakt een witte bultrugwalvis vast. Deze heel ongewone gebeurtenis zet het Bahamiaanse eilandje in rep en roer. Gelukkig slagen Marijn en Talitha erin het dier op het nippertje te redden. Op dat moment ontdekken ze ook waarom die walvis hen kwam opzoeken. Hij wil hen naar het verzonken Atlantis brengen. Een moeilijke en gevaarlijke boottocht begint, met veel oponthoud en tegenwerking vanuit verschillende hoeken.

finanglright.gif (9084 bytes)

4. DE SCHAT VAN DE BOEKANIERS (12+ , 2001)

Bloeddorstige zeerovers, met goud beladen galjoenen, verzonken schatten en onbewoonde eilanden! Iedereen droomt er wel eens van. Ook Marijn. In die tijd had hij willen leven. Zeker nu hij al enkele jaren op een Caribisch eiland woont. Op een dag krijgt hij de kans van zijn leven. Hij mag zo’n schat helpen opsporen en bovenhalen. Met alles wat er nog aan vastzit. Enkel de piraten ontbreken nog. Totdat zijn droom helemaal uitkomt en hij, sneller dan hem lief is, oog in oog staat met ťchte zeerovers…

 finanglright.gif (9084 bytes)

5. VERDWENEN IN DE SARGASSOZEE ((12+ , 2005)005)

Na een hevige winterstorm wordt het eiland van Marijn bedreigd door reusachtige velden blaaswier.  Bij nader onderzoek blijken die afkomstig te zijn uit de Sargassozee, een zee waarover al eeuwen een waas van geheimzinnigheid hangt. In de dagen die daarop volgen, doen er zich op en rond het eiland steeds meer vreemde verschijnselen voor. Komt Long Island langzaam in de greep van de beruchte Bermuda-driehoek, ook bijgenaamd de Duivelsdriehoek?

finanglright.gif (9084 bytes)

6. RED DE DOLFIJNEN! (12+ , 2007)

In het verre Japan, is een fotograaf getuige van een vreselijk schouwspel. De beelden die hij schiet, moeten absoluut aan de rest van de wereld worden getoond. Maar dit wordt hem verhinderd, zodat hij uiteindelijk in zijn opdracht mislukt. Professor Jansen en zijn zoon Marijn moeten hem bij een nieuwe poging bijstaan. Maar ook voor hen wordt het geen gemakkelijke klus. Bovendien moeten ze ook nog het middel vinden om aan die afschuwelijke wandaden een einde te stellen. Zullen zij in hun opzet slagen?

finanglright.gif (9084 bytes)

7. DOLFIJNEN VRIJ! (12+ , 2008)(12+ , 2008)

Marijn wordt naar Florida geroepen om mee te werken aan de bevrijding van twee dolfijnen. Maar in dezelfde periode hebben in de streek enkele uiterst ongewone voorvallen met dolfijnen plaats. Niemand, zelfs professor Jansen niet, kan er een sluitende verklaring voor vinden. In elk geval, als er aan die gebeurtenissen niet snel een einde komt, ziet het er voor de dolfijnen bijzonder slecht uit.
Tenzij Marijn er op tijd in slaagt het vreemde raadsel op te lossen.

finanglright.gif (9084 bytes)

8. OFFER IN DE ANDES (12+ , 2006)

Voor zijn verjaardag krijgt Marijn van zijn ouders een droomgeschenk, dat hij helaas nog niet kan gebruiken. Hierdoor valt zijn zomervakantie in het water. Een hittegolf heeft al iedereen van het eiland weggejaagd. Heel onverwacht wordt hem een nieuwe kans aangeboden. Die grijpt hij nu met beide handen. Alleen weet hij niet dat het deze keer een duivelse valstrik is. Iemand uit het verleden heeft immers gezworen zich bloedig op hem te wreken...

finanglright.gif (9084 bytes)

9. DANS VAN DE ROZE DOLFIJN (12+ , 2010)

Na zijn avontuur in de Andes, trekt Marijn met zijn vader naar BraziliŽ. Ze varen de Amazone op om onder water de roze rivierdolfijn te gaan bestuderen. Totdat Marijn de ene vreemde boodschap na de andere doorkrijgt. Bijna allemaal verwijzen ze naar Talitha. Wat is er nu precies met haar gebeurd?
Voor eens en voor altijd wil Marijn het mysterie rond haar verdwijning ophelderen. Op zijn eentje reist hij met zijn vliegtuigje door tot in het regenwoud van Ecuador, een plaats berucht om zijn koppensnellers en andere ongure elementen...

finanglright.gif (9084 bytes)

 WORDEN DOLFIJNEN VERLIEFD ? (8+ , 2007)

Hadden dolfijnen vroeger poten? Waarom lachen dolfijnen altijd? Kan een dolfijn verdrinken? Hoeveel soorten zijn er? Spreken alle dolfijnen dezelfde taal? Drinken dolfijnen water? Hoe oud worden ze? Slapen dolfijnen? Hoeveel kost een dolfijn?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over dolfijnen vind je in dit boek.

 

caribnsea.gif (8590 bytes)

 

 

 

 

eilandlijn.gif (3026 bytes)

kra.ani1.gif (22357 bytes)

toegang tot

HET KRAAIENNEST

de officiŽle website van

PATRICK LAGROU

www.patricklagrou.be

kra.ani2.gif (22403 bytes)